• 2 jaar garantie
 • Gratis verzending
 • info@rapidreleasetech.nl
 • 2 jaar garantie
 • Gratis verzending
 • info@rapidreleasetech.nl

FAQ

Wat zijn de voordelen van de Rapid Release Therapy?

De Rapid Release geeft verlichting bij klachten van:

 • Pijn
 • Spanning van spieren
 • Stijfheid
 • Littekens
 • Banden
 • Pezen
 • Bindweefsel

Onder welke omstandigheden wordt het afgeraden om de RRT te gebruiken?

Het gebruik van de Rapid Release Therapy wordt bij de volgende gevallen sterk afgeraden.

 • Bij zwangere vrouwen.
 • Bij personen met pacemakers of een AED.
 • Bij geïmplanteerde platen of schroeven.Bij open wonden, blauwe plekken, incisies, tumoren of uitzaaiingen.
 • Bij harde oppervlaktes.
 • Bij personen met een geschiedenis van Diepveneuze Trombose (DVT) in de familie.
 • Bij zieke mensen wordt het gebruik van diepe vibraties niet aangeraden.
 • Stop sessies wanneer er irritatie, zwellingen, roodheid of pijn optreedt.
 • Dit apparaat mag niet gebruikt worden over gezwollen huid, ontstoken huid en huiduitslag gebruikt worden.
 • Wanneer er onverklaarbare pijn of ontstekingen aanwezig zijn dient u contact op te nemen met een dokter.

Heeft u vragen over de relevantie van gebruik van de RRT Pro2? Neem dan contact op met een professional.

Wat is de Rapid Release Therapy?

De Rapid Release Therapy Pro3 is een niet-invasief vibratietherapie hulpmiddel voor het snel verlichten van pijn en stijfheid van spieren.

Wat is hoge-snelheid vibratietherapie?

Rapid Release Therapy is dé pionier op het gebied van hoge-snelheid vibratietherapie. In 2010 heeft Rapid Release Technology de optimale vibratiesnelheid gevonden voor veelzijdigheid en resultaten. De Rapid Release Therapy Pro2 gebruikt deze krachtige vibratietherapie met een hoge frequentie en korte bewegingsuitslag voor het verlichten van pijn, verwijderen van spanning en het revitaliseren van spieren.

Wat is het verschil tussen percussie en vibratie therapie?

Hoe maakt de Rapid Release Therapy de spieren los en verlicht het de pijn?

Rapid Release Therapy is sinds 2010 dé pionier op het gebied van snelle vibratietherapie en ontdekte de optimale vibratiesnelheid voor veelzijdigheid en resultaten. De Rapid Release Therapy Pro2 maakt gebruik van deze krachtige vibratietherapie met een hoge frequentie en korte slag om pijntjes en kwaaltjes te verlichten, spanning te verwijderen en spieren te revitaliseren.

Welke bewegingen moet ik maken met de Rapid Release Therapy?

Het apparaat moet met ongeveer 2,5 centimeter per seconde in een cirkelbeweging of zigzagpatroon bewegen over de behandelplek.

Moet ik extra druk zetten op de Rapid Release Therapy tijdens het behandelen van een patiënt?

Extra druk uitoefenen op de Rapid Release Therapy 2 tijdens het behandelen van een patiënt is niet nodig en wordt ook afgeraden. Het gewicht van de Rapid Release Therapy Pro2 zal het werk voor jou doen. Onthoudt, de Rapid Release Therapy Pro2 zijn effectiviteit komt door zijn unieke trillingsfrequentie; daardoor kan te veel druk uitoefenen op het behandelde weefsel het weefsel samenpersen en hierdoor het doordringend vermogen van de vibratie belemmeren.

Wat doen de verschillende behandelkoppen?

De Large Tip is geschikt voor de meeste behandelingen. De Actuator wordt voor kleine oppervlaktes. De Treatment Cap is voor het gladstrijken en het zacht behandelen van een groot oppervlakte. De Soft Tip wordt gebruikt voor het behandelen van harde oppervlaktes.

Heb ik een certificaat of cursus nodig om Rapid Release Therapy Pro2 te gebruiken?

Nee, zolang je de meegeleverde handleiding en de instructievideo's op de website hebt doorgelezen en bekeken ben je in staat om het apparaat veilig te gebruiken.

Hoe lang zijn de behandelingen?

De eerste sessie duurt 2 tot 5 minuten. Houd de eerste sessie kort, zodat je kan zien hoe het lichaam reageert op de vibratietherapie. Niet langer dan 10 minuten onafgebroken gebruiken. Laat het 5 tot 10 minuten voor het volgende gebruik afkoelen. Sessies die langer dan 5 minuten per gebied duren zullen geen extra effect hebben.

Hoe gebruik ik de Rapid Release Therapy?

Zet het apparaat aan door de schakelaar op de achterkant van de Rapid Release Therapy naar rechts te schuiven.Houdt het apparaat op een comfortabele manier vast waarbij de ventilatiegaten niet gehinderd worden. Draai de Rapid Release Therapy zodat de gewenste behandelkop in contact is met de behandelplaats.Wanneer u iemand voor het eerst behandelt, vraag dan of de cliënt zijn/haar hand met de handpalm omhoog ophoudt. Zet daarna de Rapid Release Therapy op de hand om te bevestigen of de trillingen voor hem of haar acceptabel zijn. Het is niet nodig of aan te raden om druk uit te oefenen op het apparaat. Laat het gewicht van de Rapid Release Therapy het werk voor u doen. Beweeg het apparaat met ongeveer 2,5 centimeter per seconde over de behandelplek in een cirkel- of zigzagbeweging. De Rapid Release Therapy kan worden gebruikt op de huid of op kleding. Het is normaal dat de groene schijf warm aanvoelt. Net als bij elk mechanisch apparaat is het normaal dat de zones in de buurt van de ventilatiesleuven warm worden tijdens het gebruik. Als dit gebied heet wordt, wordt het aangeraden om het apparaat uit te schakelen en vervolgens 10 minuten te laten afkoelen.

Ik ben geen zorgverlener, maar een sportcoach. Kan ik dan nog steeds de Rapid Release Therapy gebruiken?

Ja dat kan, mits de bijgeleverde handleiding en de instructievideo's op de website zijn doorgelezen en bekeken. 

Kan ik de Rapid Release Therapy op mezelf gebruiken?

Ja dat kan. De Rapid Release Tech is geschikt om op jezelf te gebruiken mits de handleiding en de instructievideo's zijn doorgelezen en bekeken. In onderstaand filmpje zie je hoe de Rapid Release bijvoorbeeld in de fitness gebruikt kan worden.

Hoeveel garantie staat er op mijn Pro3?

Wij bieden voor alle apparaten 2 jaar garantie.

Wat moet ik doen als mijn Pro3 niet optimaal meer werkt?

Mail het probleem naar info@rapidreleasetech.nl

Wat zijn jullie retourvoorwaardes?

Onze retourvoorwaardes staan op onze pagina: verzending en levering.